Möhkəm bədənə, ideal bədən quruluşuna sahib olmaq və sağlam bir həyat tərzi sürmək istəyirsinizsə, dəyişməli ilk qayda yemək vərdişləridir. Odur ki, başlanğıc üçün bədəninizə son dərəcə zərər verən altı məhsuldan imtina edin.
www.NiNa.Az oxucuları hər kəsə zərərli ola biləcək məhsullarla tanış edir.
Banan çipsləri
Onların digər quru meyvələr kimi faydalı olduğuna inanılır. Ancaq az adam bu xırtıldayan yeməyin necə hazırlandığını bilir. Banan çipslərinin hazırlanması prinsipi orijinal kartofdan götürülüb: təzə bananlar incə dilimlərə kəsilir, şəkər siropuna batırılaraq qaynar yağda qızardılır. Nəticədə, banan çipslərinin heç bir faydası olmadığı üzə çıxır.
Az yağlı məhsullar
Arıqlamaq istəyənlər arasında az yağlı qidaların populyarlığı yalnız fəst-fud sevgisi ilə müqayisə edilə bilər. Eyni zamanda, az yağlı qatıqlar və pendirlər göründüyü qədər dietik deyil. Fakt budur ki, məhsullardan yağları texnoloji və ya kimyəvi yolla çıxarılmaqla istehsalçılar onları kompensasiya etmək üçün ləzzət artırıcılar əlavə edir. Bundan əlavə, bu cür məhsulların istifadə müddətini artırmaq üçün istehsalçılar onlara trans yağlar əlavə edirlər ki, bu da çoxsaylı araşdırmalara görə xolesterini artırır. Belə məhsullar az kalorili olmasına baxmayaraq, müxtəlif kimyəvi əlavələr səbəbindən bədənimizə yalnız mənfi təsir göstərir.
Müsli
Bu məhsulları zərərli edən onlara səxavətlə əlavə olunan şəkər tozu və bitki yağlarıdır. Bu məhsulun 100 qramında təxminən 400 kalori var ki, bu da onu dietik qidalar siyahısından kənarlaşdırır. Səhər yeməyindən imtina edə bilmirsinizsə, özünüz hazırlayın, tam taxıl məhsulları, fındıq və quru meyvələri qarışdırın.
Konserviləşdirilmiş ət
Bunların hamısı sizin iştirakınız olmadan hazırlanmış ət məhsullarıdır: konservlər, kolbasa, kotlet - ümumiyyətlə hər hansı yarımfabrikatlar. Dietoloqlar bu cür məhsulları pəhrizdən tamamilə çıxartmağı məsləhət görürlər, çünki inanılmaz miqdarda duz, qoruyucu maddələr və kimyəv qatqılar tərkibində qanda xolestererini artıran zərərli yağlar var, bu isə piylənmə və ürək xəstəliklərinə də səbəb ola bilər.
Mayonez
Mayonez bütün souslar arasında zərərliliyə görə rekordçudur. Onu hazırlamaq üçün yalnız dörd maddəyə ehtiyacınız var: bitki yağı, yumurta, sirkə və ədviyyat. Amma siz indi satılan mayonez etiketinə baxın. Salat hazırlamaq üçün istifadə edilən mayonezin resepti daha çox kimya dərsliyinə bənzəyir. Evdə hazırlanmış mayonezin problemi yalnız kalori tərkibi ilə bağlıdırsa, mağazada bu meyar ən kiçik problemlərdən biridir. Bu halda məhsulun illərlə saxlanılması üçün tərkibinə qatılan kimyəvi maddələrin hansı faydasından söhbət gedəcəyini özünüz düşünün.
Marqarin
Əslində, marqarin su, emulsifikatorlar və ən əsası bitki mənşəli yağlar əsasında istehsal olunur, əsasən genetik modifikasiya edilmiş soyadan əldə edilir. Marqarinin ziyanı daha çox onun tərkibində trans yağları olmasıdır, dediyimiz kimi, xolesterini artırır və ürək xəstəliklərinin inkişafını stimullaşdırır. (publika)
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 258
Mar 20, 2020 1:48 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Bu mehsullar hami ucun zererlidir XEBERDARLIQ Mohkem bedene ideal beden qurulusuna sahib olmaq ve saglam bir heyat terzi surmek isteyirsinizse deyismeli ilk qayda yemek verdisleridir Odur ki baslangic ucun bedeninize son derece zerer veren alti mehsuldan imtina edin b s b oxuculari her kese zererli ola bilecek mehsullarla tanis edir Banan cipsleri Onlarin diger quru meyveler kimi faydali olduguna inanilir Ancaq az adam bu xirtildayan yemeyin nece hazirlandigini bilir Banan cipslerinin hazirlanmasi prinsipi orijinal kartofdan goturulub teze bananlar ince dilimlere kesilir seker siropuna batirilaraq qaynar yagda qizardilir Neticede banan cipslerinin hec bir faydasi olmadigi uze cixir Az yagli mehsullar Ariqlamaq isteyenler arasinda az yagli qidalarin populyarligi yalniz fest fud sevgisi ile muqayise edile biler Eyni zamanda az yagli qatiqlar ve pendirler gorunduyu qeder dietik deyil Fakt budur ki mehsullardan yaglari texnoloji ve ya kimyevi yolla cixarilmaqla istehsalcilar onlari kompensasiya etmek ucun lezzet artiricilar elave edir Bundan elave bu cur mehsullarin istifade muddetini artirmaq ucun istehsalcilar onlara trans yaglar elave edirler ki bu da coxsayli arasdirmalara gore xolesterini artirir Bele mehsullar az kalorili olmasina baxmayaraq muxtelif kimyevi elaveler sebebinden bedenimize yalniz menfi tesir gosterir Musli Bu mehsullari zererli eden onlara sexavetle elave olunan seker tozu ve bitki yaglaridir Bu mehsulun 100 qraminda texminen 400 kalori var ki bu da onu dietik qidalar siyahisindan kenarlasdirir Seher yemeyinden imtina ede bilmirsinizse ozunuz hazirlayin tam taxil mehsullari findiq ve quru meyveleri qarisdirin Konservilesdirilmis et Bunlarin hamisi sizin istirakiniz olmadan hazirlanmis et mehsullaridir konservler kolbasa kotlet umumiyyetle her hansi yarimfabrikatlar Dietoloqlar bu cur mehsullari pehrizden tamamile cixartmagi meslehet gorurler cunki inanilmaz miqdarda duz qoruyucu maddeler ve kimyev qatqilar terkibinde qanda xolestererini artiran zererli yaglar var bu ise piylenme ve urek xesteliklerine de sebeb ola biler Mayonez Mayonez butun souslar arasinda zererliliye gore rekordcudur Onu hazirlamaq ucun yalniz dord maddeye ehtiyaciniz var bitki yagi yumurta sirke ve edviyyat Amma siz indi satilan mayonez etiketine baxin Salat hazirlamaq ucun istifade edilen mayonezin resepti daha cox kimya dersliyine benzeyir Evde hazirlanmis mayonezin problemi yalniz kalori terkibi ile baglidirsa magazada bu meyar en kicik problemlerden biridir Bu halda mehsulun illerle saxlanilmasi ucun terkibine qatilan kimyevi maddelerin hansi faydasindan sohbet gedeceyini ozunuz dusunun Marqarin Eslinde marqarin su emulsifikatorlar ve en esasi bitki menseli yaglar esasinda istehsal olunur esasen genetik modifikasiya edilmis soyadan elde edilir Marqarinin ziyani daha cox onun terkibinde trans yaglari olmasidir dediyimiz kimi xolesterini artirir ve urek xesteliklerinin inkisafini stimullasdirir publika