Bu məhsullar mütləq yuyulmalıdır! Bir çox qadınlar bunu bilmir
1. Konserva bankaları
Bu bankaların üzərində çoxlu sayda ziyanverici mikrob və bakteriya ola bilər.
Bankanı açanda bu mikrob və bakteriyalar məhsulun içinə düşür. Bu səbəbdən bankanı açdıqdan əvvəlk axar suyun altında yaxşı yumaq lazımdır.
2. Qabığı yeyilməyən meyvə və tərəvəzlər
Banan, qarpız, yemiş, kartof və s. bu kimi meyvə və tərəvəzlərin qabığı yeyilməsə də onları soyduqdan və ya doğradıqdan əvvəl mütləq yaxşı yumaq lazımdır.
3. Çərəzlər
Təmizlənməmiş qabıqlı qoz-fındığı sındırandan əvvəl mütləq yumaq lazımdır ki, onların qabığında olan çirk, toz və s. ləpənin üzərinə düşməsin.
www.NiNa.Az saglamolun.com-a istinadən bildirir ki, təmizlənmiş çərəzlər də yedikdən əvvəl mütləq yuyulmalıdır. Çərəzlərin üzərində toz, mikroblar, saxlanma müddətini artırmaq üçün istifadə olunan kimyəvi maddələr və s. olur. Bu səbəbdən onları axar suyun altında yaxşı yumaq və kağız dəsmalın üzərində qurutmaq lazımdır.
4. Meyvə quruları
Bu məhsul ən çirkli məhsullardan biri sayılır. Şirin meyvə qurularına toz, yad hissəciklər və s. asanlıqla yapışır.
Meyvə qurularının hazırlanması zamanı müxtəlif kimyəvi maddələrdən istifadə olunur ki, bu maddələr sonra insan orqanizmində toplanır.
Bunları nəzərə alaraq meyvə qurularını mütləq yarım saaat ərzində suda islatmaq və sonra axar suyun altında yaxşı yumaq lazımdır .
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 815
Mar 12, 2020 7:38 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Bu mehsullar mutleq yuyulmalidir Bir cox qadinlar bunu bilmir 1 Konserva bankalari Bu bankalarin uzerinde coxlu sayda ziyanverici mikrob ve bakteriya ola biler Bankani acanda bu mikrob ve bakteriyalar mehsulun icine dusur Bu sebebden bankani acdiqdan evvelk axar suyun altinda yaxsi yumaq lazimdir 2 Qabigi yeyilmeyen meyve ve terevezler Banan qarpiz yemis kartof ve s bu kimi meyve ve terevezlerin qabigi yeyilmese de onlari soyduqdan ve ya dogradiqdan evvel mutleq yaxsi yumaq lazimdir 3 Cerezler Temizlenmemis qabiqli qoz findigi sindirandan evvel mutleq yumaq lazimdir ki onlarin qabiginda olan cirk toz ve s lepenin uzerine dusmesin b s b saglamolun com a istinaden bildirir ki temizlenmis cerezler de yedikden evvel mutleq yuyulmalidir Cerezlerin uzerinde toz mikroblar saxlanma muddetini artirmaq ucun istifade olunan kimyevi maddeler ve s olur Bu sebebden onlari axar suyun altinda yaxsi yumaq ve kagiz desmalin uzerinde qurutmaq lazimdir 4 Meyve qurulari Bu mehsul en cirkli mehsullardan biri sayilir Sirin meyve qurularina toz yad hissecikler ve s asanliqla yapisir Meyve qurularinin hazirlanmasi zamani muxtelif kimyevi maddelerden istifade olunur ki bu maddeler sonra insan orqanizminde toplanir Bunlari nezere alaraq meyve qurularini mutleq yarim saaat erzinde suda islatmaq ve sonra axar suyun altinda yaxsi yumaq lazimdir