Bəzən mağazaya gedəndə çörəyin yenicə gətirildiyini görürük. Əlimizə alır, yumşaqlığına və hərarətinə heyran qalırıq.
www.NiNa.Az bildirir ki, qida təhlükəsizliyi eksperti Elsəvər Fərzəliyev "Sherg.az"a açıqlamasında isti çörək yeməyin fəsadlarından danışıb:
"Elmi ədəbiyyatlarda da göstərilir ki, təzə çörək bir neçə saat saxlanılmalıdır. O, yalnız bundan sonra yeyilmək üçün əlverişli olur. İsti xəmir məhsulunun zərəri həzm prosesinə gec daxil olmasıdır. Başqa sözlə desək, isti çörək həzm prosesini zəiflədir.
El arasında "çörək boyatlaşdıqca daha yaxşı olur" ifadəsini təsadüfən işlətmirlər. Çünki çörək qaldıqca həzm olunmasından ötrü tərkibində müəyyən proseslər gedir".
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 717
Sep 13, 2020 5:18 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Isti corek yemeyin ziyani Bezen magazaya gedende coreyin yenice getirildiyini goruruk Elimize alir yumsaqligina ve heraretine heyran qaliriq b s b bildirir ki qida tehlukesizliyi eksperti Elsever Ferzeliyev Sherg az a aciqlamasinda isti corek yemeyin fesadlarindan danisib Elmi edebiyyatlarda da gosterilir ki teze corek bir nece saat saxlanilmalidir O yalniz bundan sonra yeyilmek ucun elverisli olur Isti xemir mehsulunun zereri hezm prosesine gec daxil olmasidir Basqa sozle desek isti corek hezm prosesini zeifledir El arasinda corek boyatlasdiqca daha yaxsi olur ifadesini tesadufen isletmirler Cunki corek qaldiqca hezm olunmasindan otru terkibinde mueyyen prosesler gedir