Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir
COVID-19-dan ölüm səviyyəsi milli qidalanma vərdişlərindən asılıdır.
www.NiNa.Az oxu-a istinadən bildirir ki, Berlində Qumboldt Universitetinin alimləri apardıqları tədqiqatlardan sonra bu qənaətə gəliblər.
Con Hopkins Universitetinin məlumatlarına əsaslanan, tədqiqatçılar Avropa ölkələri arasında ən aşağı ölüm nisbətinin Almaniya, Avstriya, Çex Respublikası, Polşa, Slovakiya və Finlandiyada qeydə alındığını göstəriblər. Orada bu dəyər 4%-i keçmir.
Ən yüksək ölüm nisbəti Belçika, Fransa, İtaliya və Böyük Britaniyadadır.
Alimlər bu ölkələrdə insanların istehlak etdiyi bəzi qidaların COVID-19-dan ölüm nisbətini təsir edə biləcəyini irəli sürüblər. Aşağı ölüm dərəcəsi olan Avropa ölkələrində çiy kələm və ya kələm turşusu kimi güclü antioksidan təsiri və ya ACE2-yə qarşı aktivliyi olan qidalar istehlak edilir.
Alimlər onu da bildiriblər ki, qidalanmanın COVID-19-un gedişinə birbaşa təsiri ola bilməz. Hətta ən faydalı qida məhsulunun da antivirus təsiri yoxdur. Bununla belə, yemək vərdişi immuniteti möhkəmlədə, yaxud, əksinə zəiflədə bilər.
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 706
Sep 8, 2020 5:30 AM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv sonra sonraki sonrakı sonraya sonrada sonradan sonrasi sonrası sonralar sonralarda sonralara sonralardan sonrasini sonrasını sora soraki sorakı soraya sorada soradan sorasi sorası soralar soralarda soralara soralardan sorasini sorasını. Milli yemek eneneleri COVID 19 dan olum seviyyesine tesir edir COVID 19 dan olum seviyyesi milli qidalanma verdislerinden asilidir b s b oxu a istinaden bildirir ki Berlinde Qumboldt Universitetinin alimleri apardiqlari tedqiqatlardan sonra bu qenaete gelibler Con Hopkins Universitetinin melumatlarina esaslanan tedqiqatcilar Avropa olkeleri arasinda en asagi olum nisbetinin Almaniya Avstriya Cex Respublikasi Polsa Slovakiya ve Finlandiyada qeyde alindigini gosteribler Orada bu deyer 4 i kecmir En yuksek olum nisbeti Belcika Fransa Italiya ve Boyuk Britaniyadadir Alimler bu olkelerde insanlarin istehlak etdiyi bezi qidalarin COVID 19 dan olum nisbetini tesir ede bileceyini ireli surubler Asagi olum derecesi olan Avropa olkelerinde ciy kelem ve ya kelem tursusu kimi guclu antioksidan tesiri ve ya ACE2 ye qarsi aktivliyi olan qidalar istehlak edilir Alimler onu da bildiribler ki qidalanmanin COVID 19 un gedisine birbasa tesiri ola bilmez Hetta en faydali qida mehsulunun da antivirus tesiri yoxdur Bununla bele yemek verdisi immuniteti mohkemlede yaxud eksine zeiflede biler