Şokolad yemək təkcə xoşbəxtlik hissi yaratmır, orqanizm üçün başqa faydaları da var. Həmin faydalardan biri isə ürəklə bağlıdır. Həftədə ən azı bir dəfə şokolad yeməklə ürək-damar sağlamlığını qorumaq olar.
www.NiNa.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, ABŞ-ın Hyuston şəhərindəki Baylor Tibb Məktəbinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırmalar zamanı belə nəticəyə gəlinib. Nəticələri "European Journal of Preventive Cardiology" nəşrində yayılan araşdırma çərçivəsində son 50 ildə şokolad qəbulu ilə koronar arteriya xəstəliyi arasındakı əlaqəni araşdıran 6 tədqiqat işi qiymətləndirilib. Mütəxəssislər bildirib ki, həftədə ən azı bir dəfə şokolad yeyənlərdə daha uzun fasilələrlə şokolad yeyənlərə nisbətən koronar arteriya xəstəliyi riski 8 faiz azalıb.
Tədqiqat göstərir ki, şokolad ürək damarlarının sağlam olmasına kömək edir. Daha əvvəl aparılan klinik araşdırmalar şokoladın həm qan təzyiqi, həm də damarların membranları üçün faydalı olduğunu göstərib.
Qeyd olunub ki, şokolad özündə iltihabı azaldan, yaxşı xolesterolu artıran, ürək sağlamlığı üçün faydalı olan qidaları ehtiva edir.
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 736
Aug 8, 2020 5:50 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Sokoladin daha bir faydasi askarlanib Sokolad yemek tekce xosbextlik hissi yaratmir orqanizm ucun basqa faydalari da var Hemin faydalardan biri ise urekle baglidir Heftede en azi bir defe sokolad yemekle urek damar saglamligini qorumaq olar b s b e tibb az a istinaden bildirir ki ABS in Hyuston seherindeki Baylor Tibb Mektebinin alimleri terefinden aparilan arasdirmalar zamani bele neticeye gelinib Neticeleri European Journal of Preventive Cardiology nesrinde yayilan arasdirma cercivesinde son 50 ilde sokolad qebulu ile koronar arteriya xesteliyi arasindaki elaqeni arasdiran 6 tedqiqat isi qiymetlendirilib Mutexessisler bildirib ki heftede en azi bir defe sokolad yeyenlerde daha uzun fasilelerle sokolad yeyenlere nisbeten koronar arteriya xesteliyi riski 8 faiz azalib Tedqiqat gosterir ki sokolad urek damarlarinin saglam olmasina komek edir Daha evvel aparilan klinik arasdirmalar sokoladin hem qan tezyiqi hem de damarlarin membranlari ucun faydali oldugunu gosterib Qeyd olunub ki sokolad ozunde iltihabi azaldan yaxsi xolesterolu artiran urek saglamligi ucun faydali olan qidalari ehtiva edir