Mədə xərçənginin inkişaf riskini aşağı salan məhsullar açıqlandı
Kartof və soğanın müntəzəm qəbulu mədə xərçənginin inkişaf riskini aşağı salır. "Qafqazinfo"nun xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, bu qənaətə Çjetsyansk Universitetinin mütəxəssisləri gəlib.
www.NiNa.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, Çinli alimlər gündəlik rasionla mədə xərçənginin bağlılğı haqda 76 araşdırmanın nəticələri ilə tanış olub. 6 milyondan çox insanın qidalanması barədə məlumatlar analiz edilib. Nəticədə məlum olub ki, kartof və soğan sevən insanlar bu tərəvəzlərdən az istifadə edənlərdən üç dəfə az mədə xərçəngindən əziyyət çəkib.
Bununla yanaşı alimlər digər qanunauyğunluğu üzə çıxarıb. Belə ki, onların nəticələrinə əsasən, şoraba və alkoqolun həddindən artıq çox istifadəsi mədə xərçənginin inkişaf riskini artırır.
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 601
Nov 11, 2019 11:52 AM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Mede xercenginin inkisaf riskini asagi salan mehsullar aciqlandi b Kartof ve soganin muntezem qebulu mede xercenginin inkisaf riskini asagi salir Qafqazinfo nun xarici metbuata istinaden melumatina gore bu qenaete Cjetsyansk Universitetinin mutexessisleri gelib b b s b qafqazinfo ya istinaden xeber verir ki Cinli alimler gundelik rasionla mede xercenginin baglilgi haqda 76 arasdirmanin neticeleri ile tanis olub 6 milyondan cox insanin qidalanmasi barede melumatlar analiz edilib Neticede melum olub ki kartof ve sogan seven insanlar bu terevezlerden az istifade edenlerden uc defe az mede xercenginden eziyyet cekib Bununla yanasi alimler diger qanunauygunlugu uze cixarib Bele ki onlarin neticelerine esasen soraba ve alkoqolun heddinden artiq cox istifadesi mede xercenginin inkisaf riskini artirir