Yaddaş zəifliyi və unutqanlıqdan əziyyət çəkənlərin DİQQƏTİNƏ
Yaponiyanın Küsü Universitetinin alimləri təsbit ediblər ki, soya lobyasının tərkibində olan zülal Altsheymer xəstəliyindən əziyyət çəkən insanın yaddaş pozğunluğunun qarşısını almaq iqtidarındadır.
www.NiNa.Az oxu-a istinadən bildirir ki, bu barədə "Science of Food" jurnalında dərc olunan məqalədə deyilir.
Müəlliflər qeyd edirlər ki, soya lobyasındakı molekulların tərkibində iki aminturşu mövcuddur - tirozin və prolin.
Mütəxəssislərin apardığı araşdırmalar təsdiqləyib ki, paxlalı bitkinin tərkibindəki faydalı maddələr qan və mərkəzi sinir sistemlərindən maneəsiz keçərək baş və onurğa beyinə daxil ola bilir.
Alimlərin sözlərinə görə, soya lobyasının tərkibindəki zülal həm uzunmüddətli, həm də qısamüddətli yaddaş pozğunluğuna qarşı müsbət təsir göstərir.
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 197
Jun 27, 2020 1:10 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Yaddas zeifliyi ve unutqanliqdan eziyyet cekenlerin DIQQETINE Yaponiyanin Kusu Universitetinin alimleri tesbit edibler ki soya lobyasinin terkibinde olan zulal Altsheymer xesteliyinden eziyyet ceken insanin yaddas pozgunlugunun qarsisini almaq iqtidarindadir b s b oxu a istinaden bildirir ki bu barede Science of Food jurnalinda derc olunan meqalede deyilir Muellifler qeyd edirler ki soya lobyasindaki molekullarin terkibinde iki amintursu movcuddur tirozin ve prolin Mutexessislerin apardigi arasdirmalar tesdiqleyib ki paxlali bitkinin terkibindeki faydali maddeler qan ve merkezi sinir sistemlerinden maneesiz kecerek bas ve onurga beyine daxil ola bilir Alimlerin sozlerine gore soya lobyasinin terkibindeki zulal hem uzunmuddetli hem de qisamuddetli yaddas pozgunluguna qarsi musbet tesir gosterir