Meyvə və tərəvəzləri qabıqlı şəkildə yemək daha faydalıdır
Limon, portağal, alma və kartofu qabığı ilə yemək yaxşıdır. Meyvə və tərəvəzlərin qabıq hissəsi onun ləti ilə müqayisədə daha çox lif və vitamin ehtiva edir. Məsələn, badımcan qabığı hüceyrələrin məhv olmasına və iltihablanmasına mane olan güclü antioksidantdır. Qabaq (kabaçok) qabığı antioksidant təsiri olan C vitamini və xlorofillə zəngindir.
www.NiNa.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, rusiyalı proktoloq-onkoloq Yelena Smirnova bu sözləri "MedikForum" saytına müsahibəsində deyib.
Onun fikrincə, çoxlu miqdarda C vitamini, lif və antioksidant ehtiva edən sitrus meyvələrinin qabığını yemək çox faydalıdır. Proktoloq-onkoloq xiyar və almanı qabığı ilə yeməyi də məsləhət görür. Brokkolinin tərkibindəki antioksidantlar isə stresin və göz hüceyrələrinin zədələnməsinin qarşısını alır. Həkim qeyd edib ki, kartofu qabığı ilə birlikdə yedikdə bədən daha çox C vitamini və liflə təmin olunur. Lakin yaşıl kartof qabığı ilə qidalandıqda onun tərkibində zəhərli solanin birləşməsi də ola bilər.
Rusiyalı həkim mövsümi meyvə və tərəvəzləri də qabıqlı şəkildə yeməyi məsləhət görüb.
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 644
Jun 3, 2020 7:35 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Meyve ve terevezleri qabiqli sekilde yemek daha faydalidir Limon portagal alma ve kartofu qabigi ile yemek yaxsidir Meyve ve terevezlerin qabiq hissesi onun leti ile muqayisede daha cox lif ve vitamin ehtiva edir Meselen badimcan qabigi huceyrelerin mehv olmasina ve iltihablanmasina mane olan guclu antioksidantdir Qabaq kabacok qabigi antioksidant tesiri olan C vitamini ve xlorofille zengindir b s b AZERTAC a istinaden bildirir ki rusiyali proktoloq onkoloq Yelena Smirnova bu sozleri MedikForum saytina musahibesinde deyib Onun fikrince coxlu miqdarda C vitamini lif ve antioksidant ehtiva eden sitrus meyvelerinin qabigini yemek cox faydalidir Proktoloq onkoloq xiyar ve almani qabigi ile yemeyi de meslehet gorur Brokkolinin terkibindeki antioksidantlar ise stresin ve goz huceyrelerinin zedelenmesinin qarsisini alir Hekim qeyd edib ki kartofu qabigi ile birlikde yedikde beden daha cox C vitamini ve lifle temin olunur Lakin yasil kartof qabigi ile qidalandiqda onun terkibinde zeherli solanin birlesmesi de ola biler Rusiyali hekim movsumi meyve ve terevezleri de qabiqli sekilde yemeyi meslehet gorub