Balıq immuniteti və ürək xəstəlikləri üçün istehlak edilməsi lazım olan qidaların ən başında iştirak edir. Balıq omeqa 3 yağ turşuları baxımından zəngindir. Balıq yemək tənəffüs yolu iltihabını azaltmağa da köməkçi ola bilər. Beləcə, tıxanıqlıq və ağrı idarəsini asanlaşdırır.
Sarımsaq
Sarımsaq təbii bir antibiotikdir. Ümumiyyətlə sarımsaq, immuniteti nizmalayır, burun tıxanıqlığı və müxtəlif infeksiya xəstəliklərin yaşanmasına mane olur.
İspanaq
İspanaq içərisində bol miqdarda dəmir və C vitamini ehtiva edir. Eyni zamanda kalorisi olduqca aşağı olan bu tərəvəz immunitetinizi gücləndirmənizə köməkçi olaraq, qripə mane olur.
Naringi və portağal
Naringi və portağalın tərkibində bol miqdarda C vitamini var. Nizamlı olaraq istehlak edilən naringi və portağal hüceyrələrin bərpasını təmin edir və qripə mane olur.
Nar
Nar tərkibində yüksək miqdarda C vitamini ehtiva edir. Narın özünü və ya qatıqla birlikdə istehlak edə bilərsiniz.
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 205
May 30, 2020 7:06 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Qripi engelleyen qidalar Baliq Baliq immuniteti ve urek xestelikleri ucun istehlak edilmesi lazim olan qidalarin en basinda istirak edir Baliq omeqa 3 yag tursulari baximindan zengindir Baliq yemek teneffus yolu iltihabini azaltmaga da komekci ola biler Belece tixaniqliq ve agri idaresini asanlasdirir Sarimsaq Sarimsaq tebii bir antibiotikdir Umumiyyetle sarimsaq immuniteti nizmalayir burun tixaniqligi ve muxtelif infeksiya xesteliklerin yasanmasina mane olur Ispanaq Ispanaq icerisinde bol miqdarda demir ve C vitamini ehtiva edir Eyni zamanda kalorisi olduqca asagi olan bu terevez immunitetinizi guclendirmenize komekci olaraq qripe mane olur Naringi ve portagal Naringi ve portagalin terkibinde bol miqdarda C vitamini var Nizamli olaraq istehlak edilen naringi ve portagal huceyrelerin berpasini temin edir ve qripe mane olur Nar Nar terkibinde yuksek miqdarda C vitamini ehtiva edir Narin ozunu ve ya qatiqla birlikde istehlak ede bilersiniz