Bu qidaları ikinci dəfə qızdırıb yemək ZƏHƏRLƏYƏ BİLƏR
Bir çoxları vaxt azlığı və qənaət etmək səbəbi ilə axşamdan qalan yeməkləri ikinci dəfə qızdırıb yeyir. Lakin bu həmin qidanın həm keyfiyyətini aşağı salır, həm də bakteriya çoxalmasına səbəb olur.
www.NiNa.Az xəbər verir ki, donmuş yeməklərin otaq temperaturunda buzu açılarsa bu təhlükəli hesab olunur. Çünki buz əriyənə kimi həmin qidada otaq temperaturunda bekteriya çoxalması baş verir. Bu səbəblə də soyuq qidalar mikrodalğalı sobada isidilib çox keçmədən yeyilməlidir. Əgər bişirilən yeməklər otaq temperaturunda çox saxlanılıbsa həmin qidanı qəbul etmək düzgün deyil. Soyuducuda bişmiş qidalara digər çiy qidalardan bakteriya keçərək zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Məhz buna görə soyuducudakı qidaları çiy ət, balıq, toyuq məhsullarından uzaq tutmaq lazımdır. Bəzi ispanaq, toyuq, göbələk, yumurta, kartof, kərəviz, çuğundur kimi qidalar da var ki ikinci dəfə qızdırılması və yeyilməsi dietoloqlar tərəfindən məsləhət görülmür. (ölkə)
Kateqoriya: Sağlamlıq | Baxışlar: 195
May 25, 2020 3:24 PM | Müəllif: NiNa.Az
, azerbaycan xeberleri, olkede ve dunyada bas veren en son xeberleri size catdirirq. Ana Xeber, Ana Xəbər, Aztv, Az Tv, Atv, A tv, Xezer Tv, Xezertv, Xezer Xeber, Xezer, ARB Tv, Arbtv, Lider, Lidertv, Lider tv, Spaces tv, Spacestv, Speyis tv, Speyistv, İdman Kanali, Kanal, Kanali, Kanalı, Idman Tv, Medeniyyet Tv, Medeniyyet, Mədəniyyət, Medeniyyettv . Bu qidalari ikinci defe qizdirib yemek ZEHERLEYE BILER Bir coxlari vaxt azligi ve qenaet etmek sebebi ile axsamdan qalan yemekleri ikinci defe qizdirib yeyir Lakin bu hemin qidanin hem keyfiyyetini asagi salir hem de bakteriya coxalmasina sebeb olur b s b xeber verir ki donmus yemeklerin otaq temperaturunda buzu acilarsa bu tehlukeli hesab olunur Cunki buz eriyene kimi hemin qidada otaq temperaturunda bekteriya coxalmasi bas verir Bu sebeble de soyuq qidalar mikrodalgali sobada isidilib cox kecmeden yeyilmelidir Eger bisirilen yemekler otaq temperaturunda cox saxlanilibsa hemin qidani qebul etmek duzgun deyil Soyuducuda bismis qidalara diger ciy qidalardan bakteriya kecerek zeherlenmeye sebeb ola biler Mehz buna gore soyuducudaki qidalari ciy et baliq toyuq mehsullarindan uzaq tutmaq lazimdir Bezi ispanaq toyuq gobelek yumurta kartof kereviz cugundur kimi qidalar da var ki ikinci defe qizdirilmasi ve yeyilmesi dietoloqlar terefinden meslehet gorulmur olke